Nayade Classic

Nieuwe Socks van Toin

23 mei 2022

Toin heeft nieuwe Socks gedeclareerd tijdens de ALV. Op zich is dit geen spannend nieuws, zei het niet dat er een hele andere reden achter zit. Na jarenlang het grapje "het internet doet het nog" gemaakt te hebben, bleek dit afgelopen ALV niet te kloppen! Na een test door een directe aanwezigen bleek het internet op te zijn. Dit veroorzaakte dan ook grote consternatie, waarbij Toin zich gedwongen voelde om ernaar te kijken. Dit duurde bijna 10 minuten waarna Toin bevestigde ernaar gekeken te hebben. Conclusie; nog steeds geen internet. Inmiddels was het Toin te heet onder zijn voeten geworden. Helaas had Marcel de uitgang geblokkeerd met bier. Toin kon nog maar een ding doen: zijn net gedeclareerde Socks aantrekken. Hiermee werd de situatie weer veilig, was de hitte niet meer voelbaar en kon het internet weer aan.

Update: om de schijn van zelfbevrediging te voorkomen zullen er meer toepassing van Toin z’n Socks gezocht worden. Mogelijk gaat de Sock nog over de bestuurskomkommer zodat die ook veilig blijft.
ToinSock.png

Vergeten groente: de bestuurskomkommer

update 10 mei 2022

Hallo, mag ik me even voorstellen. Ik ben de bestuurskomkommer. Gezond en stevig voor ieder Classic lid met stevige trek. Vaak vind je mij in harde en stijve toestand. Vind je dat niet lekker, dan laat je me gewoon nog even liggen. Ik word vanzelf zacht en slap. Onthoud wel, krijg ik haren, dan smaak ik zuur. Ik zit vaak in een beschermend folie. Wel even deze folie eraf halen voordat je me naar binnen brengt. Als komkommer ben ik bijzonder goed te combineren met een witte saus zoals tzatziki. Met volle mond kan je dan van mijn genieten, ik ben zo heerlijk romig. Weet je dat ik als komkommer behoor tot de familie van meloen? Ik heb dus graag dat je niet kauwt, maar probeert "meloen" te zeggen. In geval van nood kan ik ook als voorzittershamer gebruikt worden.
komkommer.png
Eet smakelijk!

Wijnproef

26 Apr. 2022

Beste leden, jullie zijn uitgenodigd voor de wijnproef. In de ambiance van een dommel-wijngaard zullen we een selectie proeven van de beste wijnen op de markt. We beginnen met Eau du Tetrapak, een wijn waarbij futurisme in de smaak zit. De kwaliteit van deze wijn wordt gegarandeerd door de nieuwste verpakkingstechniek. De combinatie van de traditionele duivenstamper-tenenkaas en het begrip "PLU" maakt deze wijn zeer bijzonder. De conservering is niet te evenaren, het is alsof je de voeten ook echt in je mond proeft.
Vanuit dit futurisme gaan we dan ook meteen door naar een van de meest exclusieve wijnen van dit moment: L’eau du pompe trois. Deze wijn is bereid in het diepste van de aarde en gebotteld in Pernis (spreek uit als ‘Pénise’). De frisse smaak wordt verkregen door de wijn op hoge snelheid te verplaatsen. Deze wijn heeft een laag alcoholpromillage van E10. Omdat dit allemaal laagland wijnen zijn, zullen we als afsluiting een Bergwijn proeven. Ondanks dat dit een Engelse wijn is, doet hij het erg goed in Nederland. De tinten van Chocolade en Jus ‘d Orange staan in een 4-2 verhouding met Smörgäsbord.

Tip! Wie wel eens bij een wijnproeverij is geweest kent het fenomeen: de afdronk van de wijn. Voor de beste smaakbeleving is het belang om alle drank in één keer naar buiten werken. Mice-em-place hebben we daarvoor een stevig trottoir klaarstaan. We sluiten af me de bekende franse uitdrukking: ‘Au-revoir’ (uitgesproken als hwuhpbrrrupppééééwlhee).

Abandonnez-vous au vin.JPG

De dames training van Ralf heeft effect

5 Dec. 2021

Het mag geen geheim zijn dat dames 2 dit jaar kampioen wil worden. Dit betekend uren maken in het zwembad. Oefenen, oefenen, oefenen totdat je erbij neervalt. Alleen met 100% inzet en overtuiging gaat dit lukken.

We spreken met trainer Ralf over de doelstelling: “Ralf, wat kunnen jullie nog meer doen”? Ralf: "Mijn geniale training is niet genoeg". "We hebben geen peptalk nodig, maar pep". "Na iedere training zet ik zelf maar even m'n spuit in de billen van de dames".

Een opmerkelijk actie, maar het resultaat mag er zijn. De spiermassa is toegenomen met 10%, het uithoudingsvermogen met een 15% en de vetmassa zelfs met een gigantische 20%. Er zijn wat kleine bijwerkingen maar die kunnen we negeren. Dames 2 wordt kampioen!

dames 2 classic 100 procent.jpg

Nieuwe bestuurscultuur nodig

19 Jan. 2022

Wat is er aan de hand? Er heerst er een angstcultuur in het bestuur waarbij roddels en achterklap hoogtij vieren. Dit meld Alide in haar rol als niettevertrouwenpersoon. Volgens Alide gaat het vooral om Irene. Zij is vooral actief in haar rol als hackster van de gemeente. Irene heeft er voor gezorgd dat we konden blijven trainen tijdens de ISL. Alide wil geen namen noemen en dus ook vooral niet melden dat Annelies een veel grotere hackster is. Alide: "kijk maar eens hoeveel geld er is witgewassen naar de leden". Irene is het daar natuurlijk niet mee eens. Het 'gesprek' gaat met hier een daar wat gemene opmerkingen over elkaars lichaam en kleding.

Voorzitter Eddy is het zat en slaat met zijn slappe komkommer op tafel. Eddy: "ik dat gemauw zat" en hij maakt enkele seksuele intimiderende bewegingen op webcam van de bestuursvergadering. Hij roept: "de grootste hackster is Roy en er heerst hier geen angstcultuur". "Ik ben dit gezeik nu zat". "Bij de eerste die hier weer over begint, pis ik door z'n brievenbus". "Ik weet waar je woont". Hierna verstomt het gesprek.

Alide 'schijft**' in haar notulen: de nieuwe bestuurscultuur is geboren.. en Roy is lelijk.

** Editor: dit is eigenlijk geschreven in onvoltooid-verleden-en-zeker-niet-toekomstige'tijd.

Heren 1 gebruikt split sjeis

Super handig | 16 Jan.

"Super handig man, dat split sjeis", roept Eelco. Eelco is sins kort de POT en gaat meteen digitaal. "Ja kijk, je besteld een bier". "Dat voer je dan hier in". "De kosten worden dan meteen verdeeld over het team". "Kijk we bestellen er nog een". "Oh ja, een rondje van Wielen". "Maakt niet uit, houd de app allemaal bij". Aan het einde van de avond mag Roy 10 euro aan Eelco overmaken, Eelco 5,40 aan Wielen, Eddy 3,40 aan Ruud en 2,31 aan Eelco, Ruud 6,42 aan Ralf en die krijgt dan 10 euro terug van Sebastiaan. Ralf betaald 5,47 aan Frank en Frank dan weer 1,20 aan Sebastian. Sebastiaan krijg dan 1 euro terug van Roy. Echt super fijn en overzichtelijk. Eelco: "oh ja, alle andere wedstrijden moeten ook apart verrekend worden".
Wielen aan Eelco: "en als je nu niet weet wat je moet betalen"? Eelco: "maak je geen zorgen, hier houd de app ook rekening mee". "Ik leg vanzelf beslag op je bier".

Eelco heeft aangegeven dat hij zich volgend jaar beschikbaar wil stellen als Staatsecretaris voor de toeslagen affaire.

De ultieme wedstrijd voorbereiding van Heren II

Aankomende zaterdag is heren 2 klaar om Gorgo 3 uit Veghel HEULE MAAL KAPOT TE MAKEN!!! Om dit te bewijzen werden tijdens de trainingen als diverse Haka’s (buikdansen) geoefend. Aanvoerder Marc meldt dat het een indrukwekkend en intimiderend gezicht was. Om het nog scherper te stellen; als er een ongecontroleerde kudde dikke stieren op jou af komt rennen zou je ook bang worden. We staan hier dus al met 1-0 voor.
Het vertrouwen is hoog en daarom is er geen volledig team nodig. 8 + 1 bankwarmer is genoeg. Die laatste laten we ook expres op de kant om van alles tegen de scheidsrechter te loeien.

Voor iedereen die er niet bij was: naast Teun 'Bommetje' Spruijt hebben we nu ook Ron 'Duikvlucht' Schuurhuis. Gelukkig had Ron zich al afgemeld voor komende zaterdag, dus waarschijnlijk merken we er weinig van.

100% drijven, 200% inzet, 300% BMI! Kan niet misgaan. KAMPIOENEN MEÜÜÜÜH!

Nayade Classic doet de plofkip in de ban

14 aug. 2021

Op het moment van schrijven komt er een nieuw damesteam bij Nayade Classic. Nu is de vraag of ons waterpolo klimaat dit aan kan? Dit kan, maar we moeten het wel verantwoord aanpakken. Wat is dan de grootste bedreiging voor ons waterpoloklimaat? Dat is de plofkip. Wat is een plofkip? Roy, onze voedseldeskundige, legt het uit: “een plofkip is een dier dat een extreme gewichtstoename in zeer korte tijd ondergaat”. “In essentie is het een zeer efficiënte omzetting van worst met mayonaise in extra damesgewicht”.
Afgezien van de gevolgen van voor de plofkip zelf, wordt hierbij dus het Nayade Classic waterpolomilieu aangetast. Het consumeren van een teveel aan plofkip zal al snel leiden tot het terugtrekken van een waterpoloteam. Om deze reden doet Nayade Classic de plofkip dan ook in de ban.

Plofkip is te herkennen aan een beterleefkeurmerk, wat bestaat uit hypotheeksterren. Plofkippen hebben nul sterren op deze schaal. Dit in tegenstelling tot kippen met een 3 sterren-hypotheek. Deze hebben meer bewegingsvrijheid en kunnen dan ook langzamer groeien.

We raden onze leden dan ook aan om niet te veel te consumeren en bij voorkeur uit te wijken naar vegetarische opties. Denk aan vega-worst op basis van komkommer, biologisch geteeld in echte mest.

De strijd om Houthakker '21

1 Jul. 2021

De eerste oefenpartij van dit jaar is meteen ontaard in een ware strijd om de titel houthakker. In het algemeen klassement staan Roy en Frank bovenaan de lijst met 0 P-tjes. De strijd om de titel begint goed; Roy vangt de bal, maar vergeet bij het wegzwemmen de tegenstander in het gezicht te schoppen. Helaas geen P voor Roy en teleurgesteld schiet hij de bal over het goal.
Frank ligt klaar in verdedigende houding. Hij probeert zijn tegenstander met een stevige nekklem te verdedigen. Scheidsrechter Jan ziet het gebeuren. Maar ja, Frank heeft Bart vast en Bart verdient het ook gewoon. Helaas geen P. Frank probeert zich meer als een lompe deBoer te gedragen. Wil je kans maken op de titel dan moet je er wel voor werken. Hij geeft Martijn een elleboog in het gezicht. De lip van Martijn springt open en het bloed gutst door het water. De teamgenoten vragen aan Martijn wie het was. Martijn roep: “Het was Roy”. Roy + 1P en hij staat nu voor in het titelgevecht. Martijn klimt uit het bad en rekent contant af met Roy.
Frank geeft het op en doe waar hij het beste in is. Stil liggen voor de keeper met nog 10 seconden op de klok. Dit levert Frank 1P op. De strijd eindigt in een gelijkspel van 2x1P, een bloedlip en Jan als scheid bij de vrouwen… Ouwe snoepert.

De coronoversoepelingen komen te vroeg

22 juni 2021

Heb je na een heel jaar moeite doen een prachtig vet percentage van 110 procent aangetikt.. en dan begint de overheid al met versoepelingen. Nayade Classic snapt er niks van.. wat wil de overheid bereiken? Uitzicht op gezonde en gelukkige mensen? Het enige wat bij de overheid werkt is het hout van de kozijnen. Gelukkig komt er een andere variant van Corona om ons hierbij te helpen. Iedereen weet dat Corona van de AH honderduizendmiljoenmiljard euro kost per six-pack. Gelukkig kun je nu ook de li-al-di echte nepper-ona halen. Dit houd je gegarandeerd op de bank. EN het gaat per 24-pack! Zo, weg dat six-pack. Begin nu aan je winterbody en ad dat 24-pack. Gegarandeerd dat je de volgende golf al uitkotst voordat je er last van hebt.

Kunnen we al sexy-waterpolo spelen?

1 juni 2021

De Corona verspoelingen laten al weer meer toe. Helaas is sexy waterpolo spelen nog niet mogelijk. Hierbij even samengevat waarom.
De anderhalvemeterregel geldt nog steeds. Haal je dat niet of kan je dat niet aan😉, dan nog geen sexy-waterpolo.
De mondkapjes blijven op je mond en niet in je broek.
Sauna Tibet blijft dicht.
Vette party’s, kermissen en festivals zijn nog niet toegestaan. Dus geen polonaise.
Entertainment voor de horeca blijft verboden.
Volwassen sporters mogen nog geen wedstrijden spelen. Je kunt dus nog niks aan een publiek laten zien.
Zangkoren en amateurtoneelverenigingen mogen nog niet optreden. Ook niet in het water of tribune.


We zullen dus nog even moeten wachten voordat we los mogen.

ALV adviseert om adviezen voortaan te adviseren.

11 mei 2021

De ALV heeft weer veel adviezen geven. Aan het bestuur het advies om wat met deze adviezen toe doen. Om dit goed te organiseren is het advies om een adviescommissie op te richten. Deze adviseert het bestuur met de uitvoeren van de adviezen in de vorm van advies. Ieder advies kan dan worden opgevolgd met een adviseur die de adviseren voorziet van extra advies. In dit advies dan ook een advies aan de adviescommissie om adviesoverleg te adviseren. Hiervoor zal er dan ook geadviseerd worden om een adviescommissaris aan te stellen, met het behorende advies om een vice-adviseur (en als back-up vice vice adviseur) op te nemen.

Of dit zal worden opgevolgd is nog niet duidelijk, de volgende ALV is pas volgend jaar.

Nayade classic vaccineert met de Wim Hov methode

24 april 2021

Het internet is heel duidelijk: alle vaccins zijn vergif. Iedereen gaat eraan dood en terwijl je doodgaat doet het ook nog kei pijn. Laatst is een vriend van ons gevaccineerd en de volgende dag had de vriend van zijn vriend al trombose. Niet doen dus! Is er dan wel een oplossing om je toch te beschermen tegen Corona? Jazeker, de Wim Hov methode. Wat heb je hiervoor nodig? Een zwembad met koud water (18 graden is voldoende). Daarna je adem inhouden tot je flauwvalt. Nu klinkt dat als vrij veel werk maar dat valt wel mee. Op het moment dat je in het Ottenbad ligt, krijg je toch al geen lucht meer. Laat staan als je daarna nog op de kant staat. Vaak is een keer overlijden al voldoende om zo’n sterk immuunsysteem op te bouwen dat je nooit meer Corona krijgt.

Wil je je immuunsysteem in meerdere keren opbouwen? Maar je hebt geen fat/wetsuit? Ook hier bieden we hulp. We adviseren: insmeren met boter voor extra isolatie. Voorheen adviseerde wij Coroma. Het aantal stijgende infecties heeft ons doen besluiten over te stappen op Bluebek.

Op naar een gezonde vereniging.

Hoe overleef je de buitenbad training?

14 april 2021

De buitentraining komt er aan. Eindelijk mogen we weer zwemmen, maar de temperatuur van het water staat op -10 CMPL/CMTL (centimeter penis-lengte / tepel-lengte). Iedereen die met dit verlies te maken krijgt gaat door 5 fasen van ‘ omgaan met verlies’. Hoe ga je hier nu mee om? Bewustzijn van het proces helpt wel om te (h)erkennen wat er gebeurt en om geduld te hebben.

Ontkenning:
“Dit gebeurt niet bij mij.” Ontkenning is een bewuste of onbewuste weigering om de realiteit onder ogen te zien. Het is een natuurlijke vorm van zelfbescherming. Sommige mensen blijven echter opgesloten in deze fase en zullen compensatiegedrag vertonen. Denk aan fluitjes of caps in de zwemkleding.

Woede:
“Waarom met mij?” Als de waarheid tot iemand is doorgedrongen ontstaat er vaak boosheid. In deze periode is de “kouwe” moeilijk te benaderen. 1,5 meter ruimte is vaak een oplossing.

Onderhandelen:
”Ik beloof een betere persoon te worden als...” In deze fase probeert men te onderhandelen. Men belooft het één te doen als er iets anders hard tegenover staat. Vooral trainers krijgen hiermee te maken. Het advies luidt dan ook om de training- en zwembadlijnen aan te houden.

Verdriet en depressie:
”Ik geef het op.” Wanneer men de realiteit begint te accepteren komen gevoelens van verdriet, spijt, angst en onzekerheid naar boven. Men kan behoefte hebben aan het steeds weer uiten van het verdriet. Ook hier luidt het advies om de training- en zwembadlijnen aan te houden.

Aanvaarding:
“Ik ga verder met mijn training.” Als iemand voldoende tijd en vaak ook enige hulp heeft gehad om door de genoemde fasen te gaan begint men de realiteit.Als je na het lezen van dit artikel denkt: "dikke lul met die training" ..Je kunt natuurlijk ook gewoon 2 tientjes uitgeven voor een wetsuit bij een online-winkel.

Verslag van de penningmeester (management samenvatting)

11 april 2021

Katjing!! Geld te veel. Blabla minder kosten. Toch iedereen betaald. Kom naar ALV. Bestuur van plan om echte gouden kettingen te kopen.

Heren 2020-2021

11 april 2021

Dit jaar is Nayade Classic heren 1 kampioen is geworden. De heren 2 in de middenmoot is geëindigd. Het kon ook niet anders. In de enige twee wedstrijden was classic het zwaargewicht van de competitie. Hoe komt dit? Onze vaste trainer ligt het toe: “De laatste data-analyse geeft een duidelijke correlatie met het start gewicht van de spelers”. “In tegenstelling tot wat eerder is aangenomen, is niet spiermassa, maar vetmassa van groot belang”. De Nayade Classic teams blinken hierin uit. Natuurlijk kan dan een goed resultaat niet uitblijven.
En er is nog meer goed nieuws. De komende maanden kunnen we hier nog meer aan werken. Vooral met extra vette vaseline in het buitenbad.

Irene van Setten herkiesbaar als Vice Vice Voorzitter. Irene: “ik ben er niet Vice van”.

11 april 2021

Irene is dit jaar opnieuw herkiesbaar als Vice Vice Voorzitter. In een interview zegt ze: “Ik ben er niet Vice van om me volledig te geven”. De vraag is dan ook of ze dit jaar nog Vice-er kan worden. In een promofilmpje (met alleen ventilatoren?) kun het diepte-interview vinden.


Update: In uitgelekt stukken van de niet-te-vertrouwenspersoon blijkt dat er is een klacht binnen gekomen over de herkiesbaarheid van Irene. Hierin staat vermeld: Irene, functie elders. Op maandag 19 april is 18:45 is er een ‘de bad’ in het Ottenbad. De verwachting is dat ze dit ‘de bad’ overleeft. We houden u op de hoogte.

Dames 2020-2021

11 april 2021

Het zal jullie ook niet ontgaan zijn dat onze dames weer wat gepresteerd hebben. We zijn inmiddels in volle verwachting van 7 nieuwe leden. Zij zullen de overstap vanuit Nayade naar Nayade Classic maken. Ter preventie van grootschalig spelersuitval (zwanger) blijft het bubbelbad (voorlopig) gesloten.

De gesprekken over een teamindeling zijn in volle gang. Na 2x3 uur vergaderen (en een kringgesprek) is de teamindeling als volgt: alle dames gaan in het Tob-team. Wat overblijft kan worden ingezet in het Top-team, aldus onze niet-te-vertrouwenspersoon.

Wouter Wijnen van de wijncommissie, “Wat moet ik met m’n wijn in de lock-down”

11 april 2021

Afgelopen jaar hebben we een nieuwe trainingslocatie kunnen bewonderen: het zwembad in de achtertuin van Wouter. Ondanks de lock-down blijft Wouter doortrainen. Hij gaat zich dan ook helemaal richten op het komend seizoen. Deze hernieuwde focus vereist ook een nieuw optreden in de Wijn-commissie. Samengevat:
Afgelopen jaar was een hoofdpijn dossier.
Wat moet je met je wijn in de lock-down?
Die fles gaat er komend jaar wel volledig in.

Aanstelling van een vaste trainer

11 april 2021

Het is dit jaar niet gelukt om een vaste trainer aan te stellen. Daarom zullen er vrijwilligers verplicht worden aangemeld. Dit gaat via ons nieuwe trainers-algoritme-AI. Deze baseert zicht op trainingsopkomst-data en is voor 99.9% onbetrouwbaar. Met deze hightech oplossing verwachten we op korte termijn een trainer te vinden die zich vast aan zal stellen.